Atelier van José in Delft

Atelier van José | Schilderen, ont-moeten en genieten, dat is waar Atelier van José voor staat.

Over Atelier van José

Atelier van José valt onder de rubriek kunstenaar in Delft.

De drijvende kracht achter Atelier van José is José Halbe. U kunt in dit atelier terecht voor mooie schilderijen en digitale kunst. José is een spirit art tekenaar en overbrenger van de schilderkunst.

José schildert zelf maar vind het ook leuk om anderen dit te leren. U kunt hier dan ook terecht voor een schildercursus/workshop. Daarnaast kan José mensen 1 op 1 begeleiden, voor recreatie of als 'therapie'.

Als doelstelling heeft Atelier van José om te kunnen overbrengen dat iedereen kan schilderen. Een schilderij is een persoonlijke weergave van wat er in een persoon leeft. Op de schilderavonden/middagen “Schilderen is ontmoeten” staat het plezier voorop en niet de prestatie. Het moet niet, maar het is plezierig om te doen.

Vaak wordt er geschilderd met acrylverf, maar er kan ook met ander materiaal gewerkt worden, zoals: Pastelkrijt, ecoline en/of kleurpotloden. En niet alleen MET ander materiaal maar ook OP ander materiaal. Kortom, al naar gelang de stemming wordt er voor een materiaal gekozen. Soms staat er een opdracht centraal. Het is echter niet verplicht hieraan mee te doen. Er wordt gewerkt met kleine groepen.

José schildert en maakt tekeningen of een auragraph. Een auragraph of zielstekening is een heel persoonlijk kunstwerk. Het is een tekening die door middel van symbolen als dieren, planten en bloemen uw levensverhaal vertelt.

Rotmeid:

Onder het pseudoniem Rotmeid maakt José digitaal werk. Ze schildert als het ware op een beeldscherm, het liefst zo klein mogelijk. Daarbij werkt ze niet met een van te voren bedacht plan, maar, zoals ze zelf zegt: “Ik ga gewoon beginnen met een kleur waar ik op dat moment zin in heb en speel met vlakken en lijnen. Ik laat mijn fantasie de vrije loop en zo verschijnt er een beeld dat ik verder uitwerk”. “En dan is er opeens een “Rotmeid” (zo noem ik mijn werk) geboren”. De kleurrijke, fantasievolle creaties zien er aantrekkelijk uit en hebben een zeer eigen, los, bijna onverschillig karakter.

De naam “Rotmeid” is door haar gekozen als eerbetoon aan haar moeder. Als kind zei haar moeder vaak, nadat ze weer eens “niet netjes in de pas liep”: “Wat ben je toch een rotmeid”. Hierbij had ze echter een glimlach op haar gezicht die ze dapper probeerde te onderdrukken. Haar moeder was dol op haar en gaf haar alle ruimte om het tekenen te ontwikkelen. Regelmatig kreeg ze een doos kleurpotloden en een tekenboekje, waarna die “Rotmeid” weer uren zoet was…… “ Het digitale “schilderen” heeft Rotmeid de afgelopen jaren ontdekt.

U kunt voor meer informatie de website bekijken. Heeft u een vraag aan Atelier van José? schroomt u dan niet om contact op te nemen.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Atelier van José uit de rubriek kunstenaar uit Delft is gevestigd aan de Wielengahof 46 in Delft. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-20357996.

Diensten en producten voor kunstenaar

Trefwoorden die horen bij Atelier van José zijn o.a. :

Nieuws van Atelier van José in Delft

Intuïtief schilderen

Intuïtief schilderen

Schilderen betekent voor mij heel veel.